vrijdag 5 maart 2010

Ding 23



Eindstation.. of toch niet?
De 23 Dingen heb ik wat dubbel beleefd. Het is leuk om nieuwe dingen te ontdekken, doch het internetland is groot, heel erg gr.... Voor je het door hebt zit je op allerlei zijsporen en is er weer een uur voorbij. Een zoektocht naar een stukje jeugdsentiment: muziek van de Walkers leverde een aanbieding voor rollators op. Daar kom je ook niet veel verder mee! Eveneens werd er veel tijd besteed aan vastlopers van de computer, doch dankzij tips van een ingeburgerde collega is dit ergens in de buurt van ding: 10 en een half aanmerkelijk verbeterd.
Er zitten veel nieuwsgierige dingen tussen. Mijn favoriet is nu de RSS-feed, deze zal ik blijven gebruiken. Daarnaast vind ik muziek belangrijk, dus Last.fm krijgt ook een kans.
Verder zal er vast, nu er geen tijdsdruk meer achter zit, nog wel eens terug worden gebladerd in sommige 23 Dingen-zaken.
Bedrijfsmatig lijkt me Google Document sharing heel praktisch.
Wat Web 2.0 betreft: we krijgen er hoe dan ook mee te maken, het is zeker een uitdaging om hierbij te proberen de gebruikers vast te houden.
Vroegere wijzen protesteerden tegen het gebruik van de schrift, dit zou gaan ten nadele van het onthouden. Hoe zouden we daar nu nog zonder kunnen?
Hoe zouden we over, zeg maar, 5 jaar nog zonder Web 2.0 kunnen?
De tijd zal het leren.............

1 opmerking:

  1. Tip van Herbert: bekijk dit eens over 5 jaar nog eens, lees het eens door, en zie wat er uitgekomen is, wat zich heeft doorgezet, en wat verdwenen is. Kun je lachen. Dat is net zoiets als futurologen die in de jaren 70 van alles vorspellen aan nieuwerwetse toestanden, waarvan over het algemeen vrijwel niets is uitgekomen. Het meest leerzame is dan eigenlijk te ontdekken waarom alles zo weinig veranderd is.

    BeantwoordenVerwijderen